dirigent leeg

Eva VermerenEva behaalt in juni 2016 het diploma Meester in de Muziek, optie koordirectie, onder leiding van Erik Van Nevel in LUCA School of Arts campus Lemmens te Leuven. Ze volgt eveneens lessen koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Tijdens haar opleiding is Eva geaccepteerd als ERASMUS uitwisselingsstudent in koordirectie in Birmingham UK bij Paul Spicer. Hier volgt ze eveneens masterclasses bij Peter Henke en Paul Brough.

Naast haar studie volgt Eva workshops in binnen- en buitenland bij befaamde koorleiders. Zo behaalt ze in mei 2014 een diploma in de opleiding ‘Zingen met Kinderen’ bij Inge Feyen, Marleen De Boo en Noëlle Schepens. In juli/augustus 2014 gaat ze als gastdirigent naar Zuid-Afrika en woont er plaatselijke workshops bij.

Momenteel is Eva artistiek leidster van jeugdkoor Arioso (Beerse), kinderkoorkoor de Lambertijntjes (Beerse), dameskoor Euryanthe (Mol), Geels Vocaal Ensemble (Geel) en vocaal ensemble Vocarde (Dessel).


Eva is ook actief als freelance zangeres. Ze krijgt reeds zanglessen van onder andere Rachael McCall en Marina Smolders. Momenteel legt ze zich dieper toe op de zangtechnieken bij Marianne Vliegen.

Ze neemt geregeld zangsolo’s voor haar rekening op concerten, huwelijken, begrafenissen en andere vieringen.

Sinds december 2015 is Eva geëngageerd als actief zingend lid bij het professioneel koor Currende onder leiding van Erik Van Nevel.


Vanaf september 2011 werkt Eva als stem- en zangcoach. Ze begeleidt mensen individueel en in groep. Zo werkt ze reeds samen met toneelgezelschap Hoogspanning uit Beerse en verschillende koren.

Al van op jonge leeftijd speelt Eva piano. Ze krijgt lessen van onder andere Bart Van Casteren en Frans Van Beveren. In het voorjaar 2012 neemt Eva deel aan de prestigieuze pianowedstrijd ‘Cantabile’ in het Conservatorium van Antwerpen. Zij behaalt de Emanuel Durletprijs in de hoogste categorie voor de beste vertolking van het opgelegde werk.


Verder is Eva verbonden aan de muziekacademie van Herentals als leerkracht Algemene Muzikale Vorming.

Eva schrijft composities en arrangementen voor kinderkoor, jeugdkoor, dameskoor en gemengd koor. In 2013 schreef ze in opdracht van gemeente Beerse een dorpslied: ‘het Lied van Beerse’. In mei van dat jaar wordt het werk voor de eerste keer openbaar uitgevoerd door fanfare en groot koor.


In september 2016 nam Eva Vermeren het dirigeerstokje over van Christiane De Maeyer. Sindsdien heeft ze succesvol in 2017 een concert rond Shakespeare samengesteld en in 2018 een mooie barokke versie van de Mattheuspassie van J.S.Bach uitgevoerd met het Geels Vocaal Ensemble.

Eva Vermeren
18 GVE matheus-99

Geels Vocaal Ensemble vzw    -    secretariaat: Gooreind 43, 2440 Geel  -   contact: geelsvocaal@gmail.com  -  014/542366 (tijdens kantooruren, voorzitter)