dirigent leeg

Eva VermerenEva behaalt in juni 2016 het diploma Meester in de Muziek, optie koordirectie, onder leiding van Erik Van Nevel in LUCA School of Arts campus Lemmens te Leuven. Ze volgt eveneens lessen koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Tijdens haar opleiding is Eva geaccepteerd als ERASMUS uitwisselingsstudent in koordirectie in Birmingham UK bij Paul Spicer. Hier volgt ze eveneens masterclasses bij Peter Henke en Paul Brough.

Naast haar studie volgt Eva Vermeren workshops in binnen- en buitenland bij befaamde koorleiders. Zo behaalt ze in mei 2014 een diploma in de opleiding ‘Zingen met Kinderen’ bij Inge Feyen, Marleen De Boo en Noëlle Schepens. In juli/augustus 2014 gaat ze als gastdirigent naar Zuid-Afrika en woont er plaatselijke workshops bij.

Momenteel is Eva artistiek leidster van jeugdkoor Arioso (Beerse), kinderkoor de Lambertijntjes (Beerse), Geels Vocaal Ensemble vzw (Geel) en vocaal ensemble Vocarde (Dessel). Momenteel start ze een koor op met semiprofessionele zangers dat zich hoofdzakelijk richt op het zingen van oude muziek.


Eva is ook actief als freelance zangeres. Ze krijgt reeds zanglessen van onder andere Rachael McCall en Marina Smolders. Momenteel legt ze zich dieper toe op de zangtechnieken bij Marianne Vliegen.

Ze neemt geregeld zangsolo’s voor haar rekening op concerten, huwelijken, begrafenissen en andere vieringen.

Sinds december 2015 is Eva geëngageerd als actief zingend lid bij het professioneel koor Currende onder leiding van Erik Van Nevel.


Vanaf september 2011 werkt Eva als stem- en zangcoach voor OPENDOEK. Ze begeleidt mensen individueel en in groep. Zo werkt ze samen met toneelgezelschap Hoogspanning uit Beerse, Hofpoortteater Elckerlijc uit Turnhout en verschillende koren.


Al van op jonge leeftijd speelt Eva piano. Ze kreeg lessen van onder andere Vincent Praet, Bart Van Casteren en Frans Van Beveren. In het voorjaar 2012 neemt Eva deel aan de prestigieuze pianowedstrijd ‘Cantabile’ in het Conservatorium van Antwerpen. Zij behaalt de Emanuel Durletprijs in de hoogste categorie voor de beste vertolking van het opgelegde werk.


Verder is Eva verbonden aan de muziekacademie De Noorderkempen als leerkracht Algemene Culturele Vorming en het Heilig Grafinstituut te Turnhout als leerkracht Algemene muziekleer in KSO muziek.


Eva schrijft composities en arrangementen voor kinderkoor, jeugdkoor, dameskoor en gemengd koor.


In maart 2018 dirigeerde Eva de Mattheuspassie van Bach in Geel en Beerse. Deelnemende koren zijn Geels  Vocaal Ensemble vzw, gemengd koor Egidius en kinderkoor de Lambertijntjes. Het geheel werd instrumentaal begeleid door ensemble a. Solisten zijn Adriaan De Koster (Evangelist), Pieter Coene (Christus), Veerle Van Roosbroeck (Sopraan), Jan Wouters (Alt), Teun Michiels (Tenor) en Tiemo Wang (bas, Pilatus).

Eva Vermeren
18 GVE matheus-99

Geels Vocaal Ensemble vzw    -    secretariaat: Eksterstraat 106, 2440 Geel  -   contact: geelsvocaal@gmail.com  -  014/542366 (tijdens kantooruren, voorzitter)