Dirigente Eva Vermeren

°1993

Eva Vermeren studeert in 2016 af als Meester in de Muziek, optie koordirectie, o.l.v. Erik Van Nevel in LUCA School of Arts campus Lemmens te Leuven. Ze volgde er eveneens lessen koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Tijdens een ERASMUS-uitwisseling naar Birmingham krijgt ze koordirectie van Paul Spicer.

Naast haar studie volgde Eva masterclasses en workshops in binnen- en buitenland, o.a. bij Inge Feyen, Marleen De Boo, Noëlle Schepens (Zingen met Kinderen), Peter Henke (UK) en Paul Brough (UK).

Eva is verbonden aan het Klein Seminarie Hoogstraten als leerkracht Muzikale Opvoeding en kunstbeschouwing. Ze is artistiek leidster van Geels Vocaal Ensemble vzw (Geel). Met dit laatste koor voerde ze in maart 2018 de Mattheüspassie van Bach op.

Het projectkoor InCanto Vocale werd in 2018 door Eva opgericht. Dit koor focust zich hoofdzakelijk op oude muziek en spreekt hedendaagse componisten aan om in dialoog te treden met deze oude muziek.

Daarnaast begeleidt Eva op vrije basis koren en theatergroepen ter voorbereiding van producties. Ze is eveneens actief in verschillende groepen waarbij uiteenlopende genres aan bod komen.