Over Ons

In september 1986 startte onder impuls van Christiane De Maeyer het Geels Kamerkoor met veertien leden in de schoot van de Geelse muziekacademie. Al spoedig groeide het ledental uit tot ongeveer 30, zodat de naam werd aangepast tot Geels Vocaal Ensemble. Gedurende de daaropvolgende jaren nam het koor met succes deel aan een aantal koorwedstrijden in de hoogste categorie: in 1989, eerste prijs ‘cum laude’ en gedeelde eerste plaats op de Gouden Ster te Lommel; Internationaal Zangconcours te Heythuysen 1e prijs.

Dankzij de wekelijkse repetities bouwde dit gemengd koor een indrukwekkend repertoire op dat getuigt van durf en ambitie. Zij brachten muziek uit de middeleeuwen tot de 20ste eeuw, a capella of met instrumentisten zoals de mis van Stravinsky, het Gloria van Vivaldi , het Requiem van DuruflĂ©, Requiem Verdi, Requiem Mozart, Mattheuspassie, enz…

Het koor heeft een vzw structuur en organiseert alleen of in samenwerking met bevriende koren de concerten.

September 2016 gaf zij haar dirigeerstokje door aan dirigent Eva Vermeren. Met haar aan het roer heeft het koor in 2017 een gesmaakt concert rond Shakespeare gebracht en in 2018 een barokke uitvoering van de Mattheuspassie van J.S. Bach.